Wydawnictwo SIGMA-NOT „Elektronika” - 11.2007 < COFNIJ

VI Krajowa Konferencja Elektroniki odbyła się w dniach 11-13 czerwca 2007 roku w hotelu "Jan" w Darłówku Wschodnim. W konferencji uczestniczyło ponad 100 naukowców z całego kraju.
Poza referatami plenarnymi i tradycyjnymi sesjami tematycznymi odbyła się sesja specjalna poświęcona problematyce technologii i zastosowań węglika krzemu, w związku z rozpoczęciem realizacji projektu zamawianego przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Tak jak w poprzednich latach, Komitet Naukowy wyróżnił kilkanaście referatów i zarekomendował je do druku w Biuletynie Obcojęzycznym PAN.
Składam serdeczne podziękowania wszystkim, którzy przyczynili się do sukcesu Konferencji - autorom nadesłanych prac, koleżankom i kolegom z Komitetu Naukowego i Komitetu Organizacyjnego oraz właścicielom i obsłudze hotelu "Jan" w Darłówku Wschodnim.
Serdecznie zapraszam do udziału w kolejnej, siódmej konferencji KKE, której obrady odbędą się w dniach 02-04 czerwca 2008 roku. Poza tradycyjnymi sesjami plenarnymi i specjalistycznymi, przewidujemy trzy sesje specjalne poświęcone problematyce zastosowań modułów optoelektronicznych, technologii i zastosowaniom węglika krzemu w elektronice oraz technologiom laserowym w elektronice.
Wszystkich zainteresowanych zapraszam na stronę internetową
www.kke.man.koszalin.pl
Do zobaczenia w czerwcu, nad Bałtykiem