Wydawnictwo SIGMA-NOT „Elektronika” - 01.2010 < COFNIJ

Dziewiąta Krajowa Konferencja Elektroniki odbędzie się w dniach 30.05 – 2.06.2010 roku w Darłówku Wschodnim. Mamy nadzieję na liczny udział naukowców i inżynierów reprezentujących różne typy instytucji zajmujących się elektroniką. Szczególnie gorąco zachęcamy młodych Elektroników, dla których przewidujemy możliwość obniżenia opłat konferencyjnych, a także specjalny Konkurs na najlepszą pracę. Poza referatami przeglądowymi przygotowanymi przez wybitnych fachowców, przewidujemy prezentacje w następujących grupach tematycznych.
  • Materiały i technologie elektroniczne
  • Układy analogowe
  • Układy cyfrowe
  • Elementy elektroniczne
  • Energoelektronika
  • Optoelektronika
  • Szumy, zakłócenia, ograniczenia cieplne i niezawodność
  • Zastosowanie układów elektronicznych
  • Zagadnienia ogólne

Większość referatów prezentowana będzie w sesjach plakatowych, gdzie autorzy w ciągu 2-3 minut prezentują przed audytorium tezy swojej pracy, a następnie trwa dyskusja przy plakatach.

Planujemy zorganizowanie czterech Sesji Specjalnych
  • Węglik krzemu i jego zastosowanie w elektronice wielkich częstotliwości, dużych mocy i wysokich temperatur.
    Prof. dr hab. inż. Jan Szmidt – Politechnika Warszawska
  • Zaawansowane technologie dla półprzewodnikowej optoelektroniki podczerwieni.
    Prof. dr hab. inż. Maciej Bugajski – Instytut Technologii Elektronowej Warszawa
  • Sensory i obserwacja.
    Prof. dr hab. inż. Zbigniew Bielecki – Wojskowa Akademia Techniczna
  • Mechatronika – systemy – metody – technologie.
    Prof. dr hab. inż. Sławomir Wiak – Politechnika Łódzka
    Prof. dr hab. inż. Zbigniew Lisik – Politechnika Łódzka
Krajowa Konferencja Elektroniki odbywa się pod patronatem Komitetu Elektroniki i Telekomunikacji Polskiej Akademii Nauk, a oficjalnymi językami są polski i angielski. Komitet Naukowy Konferencji podobnie jak w latach poprzednich, zarekomenduje wyróżnione prace do druku w czasopismach naukowych. W przypadku wysokich ocen będą to czasopisma o poważnej randze międzynarodowej. Wszelkie informacje związane z przygotowaniami do Konferencji są sukcesywnie zamieszczane na naszej stronie internetowej www.kke.man.koszalin.pl
Gorąco zapraszamy do udziału w Dziewiątej Krajowej Konferencji Elektroniki, spodziewając się ciekawych prezentacji i gorących dyskusji. Zapewniamy jak zawsze, miłą atmosferę, dobre warunki zakwaterowania i prowadzenia obrad oraz atrakcyjne imprezy towarzyszące. Organizatorem Konferencji jest Polskie Towarzystwo Elektrotechniki Teoretycznej i Stosowanej oddział Gdańsk oraz Wydział Elektroniki i Informatyki Politechniki Koszalińskiej. Konferencja dotowana przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Do zobaczenia nad Bałtykiem
Komitet Naukowy i Organizacyjny